hits

Topptekst


Kontaktinformasjon til lokallagsstyret og folkevalgte finner du her.

Fremskrittspartiet i Trondheim arbeider for kvalitet i eldreomsorgen, tilpasset opplæring i skolen, fremtidsrettet byutvikling og god integrering. På denne siden vil vi skrive både kort og langt om større og mindre saker, slik at du kan holde deg oppdatert på vår politikk.

fredag 6. april 2018

Fremskrittspartiet bryr seg om ishockey!

Morten Mitsem hevder i sin kronikk som sto på adressa på nett den 4.4 at Trondheimspolitikerne ikke bryr seg om ishockey. Vi i Trondheim FrP er enige i at flertallet i bystyret ikke har gjort nok for byens voksende hockeymiljø, men vi har flere ganger, ofte alene, tatt kampen for flere hallflater. 

Senest i desember foreslo vi i bystyret at arbeidet med ishall på Tillertomta må prioriteres, noe som resulterte i et vedtak om at utredning av muligheter for isidrett på Tillertomta skulle være klar i løpet av 2018. Vi har gjennom rekke årrekke purret på denne utredning både i budsjettbehandling og da plan for idrett og friluftsliv ble vedtatt for denne perioden. 12. april kommer vi til å spørre rådmannen i bystyret med det som kalles kortspørsmål om dette arbeidet er igangsatt og når vi kan regne med å få mulighetene på Tillertomta presentert for politikerne. Det har selvsagt tatt alt for lang tid allerede, ishall på Tiller har vi snakket om i flere år mens vi har vært klar over trangboddheten for ishockeyklubbene, derfor vil vi være aktive med å etterspørre fremdrift på saken. Vi har også kjempet ishockeyens sak gjennom flere år med forslag om å bedre tilstanden for byens isidretter, men vi har ofte blitt stående alene eller med liten støtte i bystyret for dette.

Fremskrittspartiet er også i gang med programarbeidet for kommende valgperiode, og vi kan forsikre
om at forholdene for både ishockey og andre idretter vil bli prioritert i det arbeidet. Realisering av nye idrettsanlegg er et økonomisk løft å ta for kommunen, men i mange sammenhenger også for idrettslagene. For de sistnevnte kan det være krevende å ta belastningen med tunge investeringer, i påvente av spillemidler. Fremskrittspartiet har gjentatte ganger foreslått at kommunen skal forskuttere spillemidler, slik at det blir lettere for idrettslagene å få frem gode og helt nødvendige prosjekt.

Det er viktig for oss å understreke at det ikke må være noe motsetningsforhold mellom det å bygge for ishockey, og det å bygge for andre idretter. Vi har jobbet for både nye isflater og nye håndballflater, i tillegg til en rekke andre anlegg for både større og mindre idretter. Det har imidlertid tatt for lang tid å få til nye hallflater for ishockey i Trondheim, og det må det bli slutt på.

Elin Marie Andreassen
Kommunalråd, FrP

Mats Ramo
Bystyrerepresentant, FrP


Innlegget sto på trykk i Adresseavisen fredag 6.april 2018.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar