hits

Topptekst


Kontaktinformasjon til lokallagsstyret og folkevalgte finner du her.

Fremskrittspartiet i Trondheim arbeider for kvalitet i eldreomsorgen, tilpasset opplæring i skolen, fremtidsrettet byutvikling og god integrering. På denne siden vil vi skrive både kort og langt om større og mindre saker, slik at du kan holde deg oppdatert på vår politikk.

tirsdag 31. mars 2015

Endelig poker i Norge

Ja, jeg vet det ikke er verdens største sak. Det er stort sett det beste argumentet som kommer mot å oppheve ulike forbud, poker intet unntak. Det at det ikke er noen stor sak bør jo da også gjelde andre veien, altså den gangen det ble forbudt. Jeg mener bevisbyrden bør ligge hos de som ønsker forbud, ikke de som opphever forbud. Tenk, det er ikke lenge siden folk ble arrestert for å spille poker. I 2011 i Drammen gikk åtte uniformerte og sivile politimenn til aksjon mot et privat pokerlag med 15-20 spillere hvor det var 5.000 kroner i omløp. Strafferammen for dette var tidligere bøter eller fengsel i inntil ett år. Nå kan heldigvis politiet se seg om etter andre og mer presserende lovbrudd.

Stortinget behandlet oppheving av pokerforbudet 10. Desember i fjor. Med støtte fra FrP, Høyre, Venstre og SV (!) ble forslaget fra regjeringen vedtatt. Det er forøvrig interessant at SV stemte for forslaget, mens Arbeiderpartiet stemte i mot. Det samme gjelder i flytevestsaken som ble behandlet i forrige uke, hvor SV sto på barrikadene for den personlige frihet og mot påbud, mens Ap også her stemte for påbud. Poker ble i alle fall endelig vedtatt lovlig og avkriminalisert med noen begrensninger. Blant annet kan man ikke spille for mer enn 1.000 kroner, og gevinsten kan ikke være høyere enn 10.000 kroner. Likefullt et stort steg i riktig retning.

I forrige uke varslet Norsk Pokerforbund at Lotteritilsynet har gitt tillatelse til det første Norgesmesterskapet i poker på norsk jord. Det går av stabelen i Oslo i november, med innledende regionalkvalifiseringer tidligere på høsten. Den kanskje mest gledelige delen av nyheten er at fem prosent av omsetningen skal gå til Blodkreftforeningen.

Lederen for Norsk Pokerforbund, Sigurd Eskeland, sier i pressemeldingen fra forbundet at "vårt mål er å gjøre poker til den folkesporten vi mener den fortjener å være, og et godt NM-arrangement er første skritt på veien. Sammen med Blodkreftforeningen vil også pokermiljøet nå kunne støtte opp om en god sak, og vi er sikre på at det kommer til å bli fulle hus, både under kvalifiseringene og i selve mesterskapet i november."


Enten du skal spille poker eller ikke (jeg skal!), riktig god påske!

Sivert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar